כמעט מידי יום שומעים על אלימות במגזר הערבי או תפיסת אמל"ח ומעצרים לפני ביצוע עבירות והיום נחשפים גם הנתונים המדאיגים. ועדת העבודה הרווחה קיימה דיון בנושא התמודדות מערכת הרווחה עם זכויות נפגעי עבירה.
בפתח הדיון אמרה ח"כ תומא סלימאן: "אנחנו מקיימים את היום המיוחד הזה היום, למרות שכל תשומת הלב נתונה להפסקת האש ולשחרור החטופות. חיכינו שיגיע היום שאולי נוכל להתמקד בנושא הפשיעה אבל המלחמה ארכה זמן רב והמלחמה הפנימית של ארגוני הפשיעה על האוכלוסיה הערבית נמשכה והתעצמה בצל המלחמה, ולא ניתן לחכות עוד. המיקוד של היום הזה הוא על מצב הילדים והנוער באוכלוסיה הערבית. פעם היו קווים אדומים בארגוני הפשיעה, כמו לא לפגוע בנשים ובילדים, אבל בשנה שנתיים האחרונות יורים גם בילדים, תינוקות ונשים, מנצלים נשים. בדיון הזה נתמקד בכלל נפגעי עבירה, שנפגעים באופן ישיר או עקיף מאותה אלימות וננסה לבדוק איך מוסדות המדינה מתמודדים עם התופעה לא רק מבחינת אכיפה אלא גם מבחינת טיפול, שירותים ושיקום לנפגעים".
ח"כ יאסר חוג'יראת: "מדובר במלחמה. בשנתיים האחרונות המצב מדרדר וכמו שכבר נאמר- כבר אין קווים אדומים. בשנת 2023 נרצחו 14 ילדים וב- 2024- 12 ילדים. צריכה להיות תוכנית חירום לאומית, אנחנו רוצים שהממשלה תילחם ותטפל בפשיעה והאלימות בחברה הערבית".
עו"ד ראוְיה חנדקלו, מנהלת מטה החירום למאבק בפשיעה ואלימות בחברה הערבית: "החברה הערבית כולה היא נפגעת עבירה. לפי מחקר של המטה הארצי 80% מהעונים על הסקר מכירים מישהו שנפגע או נרצח על רקע פשיעה או אלימות. הדוח"ות שלנו מצביעים גם על מגמות קשות מאוד של פגיעה בילדים, על השתלבות נערים מהחברה הערבית בפשיעה כתוצאה מחוויות קשות- הם מאבדים הורים, עדים למקרי פשיעה ואלימות, חווים אובדן של תחושת ביטחון ושל הילדות. משרד הרווחה והמדינה בכלל לא מסתכלים לציבור בעיניים ולא מבינים את השלכות הפשיעה והאלימות. מרבית נפגעי העבירה כלל לא מקבלים שירות מהרשויות בגלל היעדר תקנים בתוך מחלקות הרווחה".