המדינה הגישה אמש את תגובתה לבג"צ בנוגע לפיטוריו של ראש השב"כ רונן בר ודרשה לדחות על הסף את העתירה לאור העובדה כי התערבות בנושא ביטחוני חמור אינו בסמכות ולממשלה הסמכות לפטר את ראש השב"כ לפי החוק
בבקשת המדינה נכתב: "בית המשפט הנכבד איננו הפורום להכריע מי יעמוד בראש שירות הבטחון הכללי. אין לו את הסמכות לכך, אין לו את הכלים לכך ואין לו את האחריות הנובעת מהכרעות אלה המצויות כולן בידי הציבור באמצעות נבחריו".
תגובת המשיבים 1 ו-2 לעתירה נוסח סופי תגובת המשיבים 1 ו-2 לעתירה נוסח סופי

"אם תתקבל עמדת העותרים והיועצת המשפטית לממשלה, הרי שנקבל כח ביון מזוין "עצמאי" ללא כפיפות לשלטון הדמוקרטי במדינה. נקבל רשות מבצעת שמוטלת עליה האחריות לביטחון המדינה ותושביה אך מבלי שיש לה שליטה ואמון בגוף ביטחוני-ביצועי ראשון במעלה. כל זאת, בניגוד למושכלות היסוד הראשוניים ביותר בתורת הפרדת הרשויות בניגוד מוחלט למקובל בכל הדמוקרטיות המערביות ובניגוד מוחלט לחוק בישראל. אזרחי ישראל ימצאו עצמם ללא כתובת אחת ברורה שיוכלו לתבוע ממנה אחריות לביטחונם בעיצומה של מלחמה מהקשות והמורכבות שידעה ישראל. בית המשפט ימצא עצמו מבצע מהפכה במבנה השלטוני בישראל שאין לה אח ורע באף דמוקרטיה בעול*.
כזכור, אתמול פרסמה היועמ"שית מכתב כי ראש הממשלה נמצא בניגוד עניינים חריף ועל כן אין לו סמכות לדון בפיטוריו של רונן בר. מעבר לכך, גם בק הצטרף לבהרב מיארה וטען כי פיטוריו אינם מוצדקים.